Onze werkwijze

Kwaliteit op nummer 1

Samenstellen. Bouwen. Genieten.

Bij het uitkiezen en samenstellen van een overkapping komt vaak meer kijken dan vooraf gedacht. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden. Onze ervaring passen we graag toe op uw wensen en behoeften om zo samen tot het juiste buitenverblijf te komen. We stellen het geheel samen naar wens, zorgen dat het gebouwd kan worden en nauwkeurig afgewerkt is. 

Of wij het geheel in elkaar zetten of jijzelf, genieten na plaatsing is gegarandeerd!

Samenstellen.

Geef uw wensen door via onze 3D configurator of plan een gesprek in waarbij wij uw wensen in kaart kunnen brengen. Vervolgens zullen wij u voorzien van een offerte op maat. Heeft u wensen zoals een L-vormig verblijf of afwijkende maten? Omdat wij elke overkapping zelf produceren zijn wij zeer flexibel en is bijna alles mogelijk

Bouwen.

Hierbij heeft u 2 mogelijkheden, zelf bouwen of laten monteren door een timmerman. Kiest u ervoor om de overkapping zelf te bouwen? Wij leveren u een compleet bouwpakket inclusief dakbedekking, betonpoeren en schroeven. Voor het op maat maken van de de materialen zijn zware machines nodig, daarom nemen wij u dit werk uit handen. U krijgt het complete frame op maat aangeleverd, inclusief de benodigde verbindingen. Vervolgens kunt u zelf gemakkelijk de wanden en het dak naar wens monteren. Komt u er niet uit? Bel ons gerust en wij helpen u verder.  Laat u dit werk liever uitvoeren door een professional? Geen probleem. Wij brengen u in contact met een vakman die bij u thuis langs komt om uw wensen door te nemen en de situatie te bekijken. Vervolgens ontvangt u een vaste prijs voor de montage.

Genieten.

De overkapping is af. Tijd om te doen waarvoor deze er is gekomen; genieten.

Dat betekent koude winteravonden onder de overkapping doorbrengen met een heerlijke warme open haard, barbecueën tijdens zwoele zomerdagen of gewoon heerlijk uit het werk genieten van een goed boek. Wat jouw ideaalplaatje van genieten dan ook is, wij weten zeker dat het gaat lukken onder een overkapping op maat!

Ook genieten van een overkapping op maat? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen.

Als u bij ons een Doe Het Zelf (DHZ) bouwpakket koopt krijgt u een compleet pakket geleverd inclusief betonpoeren, schroeven en dakpakket met lijm, trim en afvoer. De dikke balken voor de staanders en ringbalken (12×12, 15×15 of 20x20cm) zagen wij netjes voor u op lengte en voorzien wij van halfhoutsverbindingen.

De overige delen leveren wij op handelslengte, dankzij deze werkwijze houden wij de kosten laag en heeft u tijdens het bouwen nog de vrijheid om aanpassingen te doen.

Het monteren van een buitenverblijf is niet heel ingewikkeld maar houdt er rekening mee dat er wel veel tijd in gaat zitten. Gemiddeld zijn de timmermannen 3 dagen bezig met 2 personen. Daarnaast is er ook gereedschap nodig. Denk daarbij aan:

 • Afkortzaag
 • Cirkelzaag
 • Boormachine/Slagschroevendraaier
 • Schep

De dikke palen leveren wij al op maat aan dus daar hoeft u niets aan te veranderen. Dit geldt echter niet voor de wanden het dak, hiervoor leveren wij het hout op “handelslengte”. Het kan natuurlijk gebeuren dat u tijdens het bouwen het frame niet helemaal recht monteert waardoor er kieren kunnen ontstaan als wij de planken al hebben afgekort. Daarnaast bent u op deze manier vrij om nog wijzigingen te doen tijdens te montage.

Komt u er niet uit? U kunt altijd contact opnemen bij vragen omtrent de montage.

Indien u het werk liever uit handen geeft aan een professional is dat uiteraard geen probleem. Bij het indienen van een offerte aanvraag kunt u dit aangeven zodat wij naast het bouwpakket meteen de montagekosten kunnen berekenen.

Jazeker, wij werken niet met standaard pakketten maar produceren elke overkapping zelf. Enkele maatwerk oplossingen die wij kunnen leveren zijn

 • Schuine kanten
 • L of U vormig verblijf
 • Vrije keuze deuren en ramen
 • Uitbereidingen zoals lichtstraten, glazen schuifwanden en steellook ramen

Heeft u iets anders gezien wat u graag in uw buitenverblijf wilt verwerken? Stuur ons dan een e-mail en wij zullen samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Doorgaans hanteren wij een levertijd van circa 5 weken. In het hoogseizoen kan dit oplopen maar daar zullen wij u direct bij uw aanvraag van op de hoogte stellen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Nadat u uw wensen aan ons doorgeeft via onze maatwerk tool of e-mail maken wij voor u een offerte. Als u geïnteresseerd bent in dit aanbod kunt u een afspraak inplannen. Tijdens dit gesprek zullen wij de offerte verder toelichten en eventuele aanpassingen in de offerte verwerken. 

Indien u akkoord bent met het uiteindelijke aanbod zetten wij de order in gang en kunt u binnen de hierboven aangegeven tijd genieten van uw zelf samengestelde buitenverblijf.

Helaas is het afgelopen jaar gebleken dat deze stijgingen een grote invloed hebben op de verkoopprijzen van het hout. Vanzelfsprekend zijn ook wij genoodzaakt om mee te gaan met deze verhogingen.

Echter, als u kiest voor Houthandel Schrijver krijgt u een transparante en complete offerte met een geldigheidsduur van 2 weken. Stijgen in die 2 weken de prijzen? Geen probleem, als u binnen de aangegeven termijn akkoord geeft leveren wij uw buitenverblijf voor de aangeboden prijs. Het enige wat wij na akkoord van u vragen is een aanbetaling waarna wij de materialen voor u zullen reserveren.

Nee, de aangeboden offerte is inclusief bezorging en alle benodigde materialen voor het bouwen van uw buitenverblijf.

Wilt u uw buitenverblijf uitbreiden met verlichting en/of stopcontacten is dat uiteraard ook mogelijk maar wij leveren dit niet. Daarnaast zou u zelf wat pvc moeten aanschaffen om de hemelwaterafvoer aan te sluiten. Omdat elke situatie anders is kunnen wij dit niet goed berekenen en hebben wij besloten dit niet bij te leveren.

 • Fijnbezaagd Douglas staanders, ringbalken en schoren 10×10, 12×12, 15×15 of 20x20cm
 • Fijnbezaagd Douglas dakbalken
 • Vuren Groef en Mes dakbeschot
 • Douglas Zweeds Rabat wanden
 • Betonpoeren
 • Douglas deur inclusief RVS hang en sluitwerk
 • EPDM Dakpakket

Optioneel

 • Geschaafd Douglas
 • Douglas dakbeschot
 • Zweeds rabat zwart geïmpregneerd of gespoten
 • Diverse type wanden zoals Rhombus(Deens Rabat), Halfhoutrabat etc
 • Douglas vlonder met hardhouten frame
 • PIR dakisolatie
 • Diverse type en kleuren daktrim
 • Steellook Ramen & Deuren
 • Glazen Schuifwanden

Heeft u wensen die hierboven niet vermeld staan? Geef het aan ons door en wij gaan met u op zoek zodat wij u een passend aanbod kunnen doen.

Jazeker, op de Dulleweg 18 te Broek op Langedijk. Tijdens de onderstaande openingstijden is onze showroom te bezoeken

Zondag t/m woensdag: Gesloten
Donderdag & Vrijdag: 13.00 – 17.00
Zaterdag: 09.00 – 16.00

Buiten openingstijden op afspraak geopend. Klik hier voor onze showroom pagina

Onze projecten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Met onze handige offertetool creëer je je eigen overkapping op maat en ontvang binnen enkele werkdagen een passende offerte.