Houthandel Schrijver 3D Configurator

Eenvoudig uw eigen buitenverblijf samenstellen

Eenvoudig samenstellen.

Met onze tool kies je zelf de soort overkapping, bepaal je de afmetingen, stel je de materialen samen en en werk je het geheel af met diverse luxe opties. Terwijl u deze aanpassingen toepast wordt uw verblijf in 3D weergegeven en ziet u live prijs updates. Wij zorgen ervoor dat de aanvraag goed wordt doorgenomen na het indienen dus geen verrassingen achteraf!

Uitleg 3D Configurator

Welkom bij onze handige 3D configurator. Onderstaand vindt u een video uitleg waarin u stap voor stap door onze configurator wordt geleid zodat u de mogelijkheden van onze configurator volledig benut. Maakt u liever gebruik van een tekstuele uitleg? Dit kan door stap voor stap de hoofdstukken aan te klikken onder het hoofdstuk “Video uitleg 3D configurator”.

Heeft u wensen zoals bijvoorbeeld een L-vormig verblijf, afwijkende maten of een type wandbekleding dat afwijkt van onze standaard mogelijkheden? Omdat wij elke overkapping zelf produceren zijn wij zeer flexibel en is bijna alles mogelijk. Deze aanpassingen kunt u eenvoudig in de 3D configurator aangeven tijdens het indienen van uw aanvraag via de “offerte aanvraag” knop.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om uw aanvraag via de email te doen via info@houthandelschrijver.nl, of maak een afspraak of kom langs tijdens de openingstijden van onze Showroom en laat u verbazen door de vele mogelijkheden. Wellicht kunt ook u dan binnenkort genieten van een speciaal voor u samengesteld buitenverblijf.

Type

Maak hier uw keuze tussen een overkapping, een schuur of een overkapping met schuur. Al onze buitenverblijven worden geleverd als DHZ bouwpakket en kunnen in overleg ook door vakmensen gemonteerd worden. Klik hier als u wilt weten wat een DHZ bouwpakket inhoud.

Frame

 • 12x12cm : Staanders en ringbalk 12×12 fijnbezaagd Douglas & dakbalken 5×10 fijnbezaagd Douglas
 • 15x15cm : Staanders en ringbalk 15×15 fijnbezaagd Douglas & dakbalken 5×15 fijnbezaagd Douglas
 • 20x20cm : Staanders en ringbalk 20×20 fijnbezaagd Douglas & dakbalken 7,5×15 fijnbezaagd Douglas

Let op! Als u na het samenstellen van uw 3D buitenverblijf uw framedikte aanpast vervallen automatisch uw keuzes en dient u de overkapping opnieuw samen te stellen. Onder uw 3D Buitenverblijf kunt u klikken op “Ongedaan maken” om eventuele fouten te herstellen zonder opnieuw te beginnen.

Afmeting

Maak hier een keuze uit de gewenste afmetingen door eerst de diepte aan te geven en vervolgens de breedte van de overkapping. De aangegeven maten zijn de buitenmaten van het frame.

 • Staat uw gewenste breedte en/of diepte er niet tussen? Geen probleem, kies dan de eerst volgende afmeting in het rijtje en geef de exacte afmeting aan bij het indienen van uw aanvraag. Wij kunnen alles op maat maken maar in de configurator zijn wij gebonden aan vaste maten. 
 • Bij breedtes langer dan 400cm dient u extra secties toe te voegen. Dit doet u door op het oranje plusje naast uw 3D buitenverblijf aan te klikken. Ziet u geen plusje? Klik dan met de muis op uw 3D buitenverblijf en het plusje komt in beeld.
 • De positie van de staanders kunt u verplaatsen met stappen van 50cm en een maximale overspanning van 4 meter. Indien een grotere overspanning van 4 meter gewenst is kunt u dit aangeven bij het indienen van uw aanvraag, dan bekijken wij of dit mogelijk is.

Lichtstraat

Indien gewenst kunt u hier uw lichtstraat kiezen.

Overstek

Indien gewenst kunt u hier per zijde de diepte van de overstek kiezen. Deze keuze wordt niet weergegeven in uw 3D Buitenverblijf maar wordt wel in de prijs meeberekend.

Overstek open/gesloten

Maak een keuze tussen een open overstek waarbij de dakbalken in zicht blijven of dichte overstek afgewerkt met geschaafde Douglas planken

Daktrim

Maak een keuze tussen een rechte daktrim of een kraaltrim. Onder het laatste tabblad Kleuren & Opties kunt u eventueel nog kiezen tussen verschillende kleuren.

PIR Isolatie

Maak een keuze tussen wel of niet PIR Dakisolatie. PIR is aan te raden bij overkappingen waarbij nu of in de toekomst de wanden dicht worden gemaakt met zeil of glazen schuifwanden. Door een tekort aan luchtcirculatie is zonder PIR de kans op condens op het dakhout groot, dit kan leiden tot schimmel in de planken. Tevens is PIR aan te raden bij rondom gesloten schuren die verwarmd worden. 

Dakbeschot

Standaard leveren wij onze overkappingen met Vuren velling planken. Optioneel kunt u kiezen voor Douglas dakbeschot.

HWA

Maak hier uw keuze tussen een zij- of onderuitloop voor uw hemelwaterafvoer.

Wanden

 • Klik op de wand in uw 3D buitenverblijf.
 • Klik op het oranje potlood en selecteer uw gewenste wand.
 • Wilt u de wand slechts gedeeltelijk gesloten? Selecteer dan onder “Wandlengte” de gewenste lengte van de wand.
 • Indien de wand aan de verkeerde zijde bekleed is kunt u dit omdraaien door op het 🔄 icoontje te klikken.
 • Indien gewenst kunt u in het rechtermenu kiezen uit een wand met deur, raam of deur & raam.
 • Klik op het grijze potlood naast de deur/raam en maak uw keuze tussen de verschillende modellen

Wandbekleding

 • Zweeds Rabat (Douglas)
 • Zweeds Rabat zwart geïmpregneerd(Douglas, Vuren of Grenen)
 • Zweeds Rabat zwart 2x gecoat(Douglas of Vuren)
 • Halfhoutrabat(Douglas)
 • Rhombusprofiel(Douglas)
 • Steellook raam(Douglas zwart gespoten)
 • Glazen schuifwand inclusief meenemers, tochtstrips, fundatiekoker en handgreep
 • Shutter Steellook

Wandlengte

De configurator kiest standaard de maximale lengte die aan deze zijde past maar u kunt er ook voor kiezen om de wand gedeeltelijk te sluiten. Indien u hiervoor kiest is het ook mogelijk om de andere zijde te sluiten, dit wordt vaak gedaan in combinatie met steellook ramen en glazen schuifwanden. Deze optie is helaas niet mogelijk in de configurator maar kan in overleg toegevoegd worden.

Wandlengte Glazen Schuifwanden en Steellook Ramen

In uw 3D buitenverblijf worden deze wanden passend gemaakt maar in de werkelijkheid zijn dit altijd wat afwijkende maten waardoor de maat van uw buitenverblijf iets aangepast dient te worden. Na het indienen van uw aanvraag zullen wij dit handmatig aanpassen, dit kan invloed hebben op de aangegeven prijsberekening.

Heeft u iets anders gezien wat u graag in uw buitenverblijf wilt verwerken? Geef dit aan bij het indienen van uw aanvraag en wij zullen samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Daktrim kleur

Maak hier een keuze uit verschillende kleuren daktrim

Vlonder

Indien gewenst kunt u hier een vlonder in uw overkapping toevoegen. Ons vlonderpakket bestaat uit

 • Hardhouten palen & liggers
 • 25x140mm geschaafde Douglas vlonderplanken geribbeld/glad
 • IJzerwaren

Rubio Woodcream

Hoogwaardig waterafstotend houtbeschermingsmiddel beschikbaar in verschillende kleuren. Zeer geschikt voor het op kleur brengen van uw frame. Klik hier voor meer informatie

Remmers HK Lazuur

Hoge kwaliteit houtbeschermende lazuur met uitstekende vochtbescherming geschikt voor o.a buitenverblijven en schuttingen. Zeer geschikt voor het behouden van de oorspronkelijke kleur of het op kleur brengen van het frame. Klik hier voor meer informatie

Remmers Diepzwart GW-310

Diepzwarte buitenbeits geschikt voor o.a buitenverblijven en schuttingen. Indien u gekozen heeft voor zwarte wandbekleding altijd een pot bestellen voor het bijwerken van de zaagkanten en eventuele beschadigingen. Daarnaast is het aan te raden om na circa 6 maanden de zwarte wanden extra te behandelen met Remmers GW-310 om tot een mooie diep zwarte kleur te komen. Klik hier voor meer informatie

Let op, de bovenstaande houtbeschermingsmiddelen worden los meegeleverd en dient u zelf aan te brengen. 

Een overzicht van het door u samengestelde 3D buitenverblijf en alle kosten op een rijtje. 

Vul hier uw gegevens en eventuele opmerkingen in en u ontvangt binnen 3 werkdagen een email met daarin:

 • Overzicht van het door u samengestelde 3D buitenverblijf.
 • Link naar uw configuratie. U kunt op een later moment deze link aanklikken om eenvoudig verder te gaan waar u gebleven bent en/of wijzigingen toe te passen.
 • Afbeeldingen van van de aangezichten.
 • 2D plattegrond met de afmetingen van uw configuratie.

Na het indienen van uw aanvraag zullen wij deze nog eens nalopen op eventuele foutjes en vervolgens nemen wij contact met u op.

Wilt u uw buitenverblijf laten plaatsen door een professional? Geef dit dan aan in de opmerkingensectie bij het aanvragen van uw offerte.

Start uw 3D Configuratie

Met onze handige 3D Buitenverblijf configurator creëer je je eigen overkapping op maat en ontvangt u direct een prijs.

Gebruik voor de beste ervaring een computer voor deze configurator.

Onze projecten.